DruštvoVesti

Hasanović: Pred nama intenzivna građevinska sezona

Infrastruktura je najvažnija stavka u gradskom budžetu i za tekuću godinu. Aktuelni klimatski uslovi najavljuju prevremenu građevinsku sezonu, koja će, sudeći po broju potpisanih ugovora i ove godine biti intenzivna. O infrastrukturnim projektima koji će prvo biti realizovani, kao i o planovima u nastavku predstejeće sezone za Dnevnik je govorio pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović.

Sumirajući rezultate za proteklih 12 godina, od kada okosnicu vlasti u Novom Pazaru čini Sandžačka demokratska partija, Hasanović je rekao da je za to vreme asfaltirano preko 400 gradskih ulica. Najavio je, između ostalog i novih 45 kilometra asfalta na teritoriji Novog Pazara, za čiju realizaciju su već potpisani ugovori, kao i nastavak ranije započetih projekata.

Neki od kapitalnih projekata koji će obeležiti ovu godinu, prema Hasanovićevim rečima su izgradnja toplane na biomasu, Kliničko-bolničkog centra, izgradnja novog obdaništa kod autobuske stanice, kao i nastavak radova na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara.

Gostujući u Dnevniku Hasanović je naglasio da ambiciozni infrastrukturni planovi Gradske uprave ne bi mogli biti realizovani da nije uspostavljena dobra saradnja Grada Novog Pazara sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima.

S.Lj.

 

Podeli