Sport

Radojičić: Imaćemo više opcija u igri

Trener fudbalera Novog Pazara Dragan Radojičić rekao je da je tokom zimskih priprema proširen broj kandidata za prvi tim i da će taj superligaš u drugom delu sezone imati više opcija u igri.

“Momci su radili maksimalno, kako u Pazaru, tako i u Antaliji. Sada svi konkurišu za tim. To je naša najveća dobit, uz mnogo veći izbor ‘bonus’ igrača. Tokom priprema najviše pažnje posvetili smo segmentima u kojima nismo bili dobri”, rekao je Radojičić.

Pazar su tokom zimske pauze pojačali golman Luka Kukić, štoperi Jasmin Trtovac i Slobodan Rubežić, levi bek Filip Jović, vezista Milan Jokić, krilni igrači Mustafa Mujezinović i Aksel Bakajoko, kao i napadač Ibrahim Mustafa.

Otišli su golman Nemanja Andrijanić, štoperi Nemanja Kojčić i Vladimir Bubanja, levi bek Adnan Islamović, ofanzivni vezni fudbaleri Nemanja Mladenović, Faris Handžić i Tamirlan Džamalutdinov, ali i najbolji strelac ekipe Almir Aganspahić.

Sportski direktor Pazaraca Kenan Kolašinac ocenio je da je urađen dobar posao u prelaznom roku i da se novi igrači polako uklapaju, kao i da je odlazak Aganspahića u Čukarrički šest meseci pre isteka ugovora bio poslednja prilika da se od njegovog transfera nešto zaradi.

“Posle dužeg vremena dobili smo ponudu od jednog ozbiljnog kluba, s kojim gajimo prijateljski odnos. Nismo želeli da sputavamo Aganspahića, čija je karijera u uzlaznoj putanji. S druge strane, od Čukaričkog smo dobili 55 hiljada evra”, naveo je Kolašinac.

Novi Pazar će elitno ligaško takmičenje nastaviti utakmicom protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, koja je zakazana za 13. februar od 15 časova.

M. Minić

Podeli