DruštvoVesti

Prohodan putni pravac Novi Pazar-Sjenica

Izuzetno jak vetar koji je još juče počeo da duva na Pešterskoj visoravni i sneg koji je padao, napravili su velike snežne nanose, snežnu zavesu od koje se nije mogao videti prst pred okom. Zbog toga je od ranog jutra do pre nekoliko sati, saobraćaj za sva vozila bio obustavljen od Belih Voda do Štavlja a sada je trenutno putni pravac Novi Pazar-Sjenica prohodan.

“Usled obilnih snežnih padavina i jakog vetra nekoliko magistralnih puteva koji vode ka Sjenici iz pravca Novog Pazara, Ivanjice i Raške su potpuno presečeni. Jaka mećava formirala je snežne nanose visoke nekoliko metara, i takozvanu snežnu zavesu a naše ekipe su od juče na terenu i pratimo razvoj situacije”, kazao je rukovodilac službe održavanja puteva Senad Ibragić. On je rekao da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu kao i ljudstvo, da se čiste putevi ali je istakao da je veoma teško jer nanosi vetra ponovo zatrpavaju put koji oni očiste.

Ibragić naglašava da će se  vremenski uslovi i dalje pratiti i da će, ukoliko sneg ponovo počne da pada i vetar duva do mere koja je danas bila,opet saobraćaj biti u prekidu, a vozačima savetuje da ukoliko ne moraju ne kreću ka i sa Pešterske visoravni a ukoliko krenu da to ne čine bez kompletne zimske opreme i prethodno se ne informišu o stanju na putevima.

B.V.

Podeli