DruštvoVesti

Bašol i Spahić: Nastavljamo dobru saradnju

Direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, dr. Šefadil Spahić danas je posetio Generalni konzulat Republike Turske u Novom Pazaru.

U razgovoru sa generalnim konzulom Bašarom Bašolom dr Spahić je izrazio zahvalnost za podršku koju Konzulat daje toj zdravstvenoj instituciji, koja je od početka trajanja pandemije korona virusa bila glavni nosilac aktivnosti za njeno suzbijanje, prevenciju i zaštitu stanovništva.

Spahić je posebno zahvalio za nesebičnu pomoć Konzulatu u realizaciji projekta sanacije krova zgrade Zavoda i tim povodom Bašolu uručio zahvalnicu.

Konzul Bašol izrazio je zahvlanost u svoje, ali i ime poslanika Mustafe Esgina i počasnog konzula Srbije u Republici Turskoj Zarifa Alpa koji su nesebično pomogli u realizaciji opomenutog projekta.

Bašol je naglasio da će saradnja i ubuduće biti nastavljena.

Dogovorena je i konkretna saradnja, pa će tokom sledeće nedelje biti organizovana poseta Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju TIKA u Beogradu u cilju prezentovanja projektne dokumentacije za nadogradnju zgrade Zavoda.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima za organizovanje posete zaposlenih u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje zdravstvenim institucijama u Republici Turskoj.

Direktor ZZJZ Novi Pazar dr Šefadil Spahić je posebno naglasio da ta zdravstvena ustanova sa Konzulatom Republike Turske od njegovog osnivanja ostvaruje izuzetnu saradnju i podsetio na još jednu značajnu donaciju Republike Turske u vidu aparata zahvaljujuči kojima će u ovdašnjem Zavodu biti moguća PCR dijagnostika.

Podsetimo, 2020. godine, Republika Turska i njen predsednik Redžep Taip Erdogan uputili su sandžačkim opštinama pogođenim koronavirusom humanitarnu pomoć u vidu medicinske opreme i sredstava.

 

Senada Kalić

Podeli