SvetVesti

Erdogan u Giresunu: Izgradili smo sve objekte uništene u poplavama i klizištima

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan je komentarišući tvrdnje opozicione Republikanske narodne partije (CHP) o navodnom problemu opskrbe prirodnim plinom, poručio je da Turkiye nema takav problem.

“Mi nemamo takav problem. Imamo prirodni plin, imamo FSRU brod (plutajuću jedinica za prihvat, skladištenje i gasifikaciju utečnjenog plina), imamo zalihe ispod jezera Tuz. Također poduzimamo sve potrebne mjere opreza”, rekao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji završetka infrastrukturnih projekata i uručenja stanova u okrugu Dereli u turskom gradu Giresunu.

Napominjući da su ranije obećali da će za godinu dana izgraditi sve stambene jedinice u Dereliju porušene tokom poplava i klizišta koje su pogodile to područje prošle godine, Erdogan je istakao da su ispunili dato obećanje.

“Nakon katastrofe naša ministarstva su danonoćno radila sa svim našim institucijama te su ove uništene objekte danas vratili u život. Zaista sam danas presretan kada vidim ove lijepe prizore u Dereliju. Mi smo ovdje kako bi gradili, a ne samo isprazno pričali. Akcija, djelo, to je ono što se broji. A upravo to je i radila Stranka pravde i razvoja (AK Parti) u proteklom periodu”, kazao je Erdogan te dalje dodao:

“Znate da je 2023. godina prekretnica u Turkiye. Nadam se da ćemo, uz Allahovu dozvolu, nastaviti sigurnim koracima koračati ovim putem kao i do sada. Jer imamo još puno posla u našoj zemlji. Poduzimali smo sve do sada korake u skladu s povjerenjem koje su nam ukazali naši građani”, rekao je predsjednik Turkiye.

U junu 2023. godine u Turkiye bi se trebali održati redovni izbori, a naredne godine se obilježava i stota godišnjica osnivanja Republike Turkiye.

Anadolu Agency (AA).

Podeli