DruštvoVesti

Er Srbija uspostavlja letove do Hanovera, Salcburga…

Er Srbija saopštila je danas da nastavlja sa ekspanzijom svoje mreže uspostavljanjem direktnih redovnih letova iz Beograda ka dve destinacije u Nemačkoj – Hanoveru od 3. juna i Nirnbergu od 6. juna, kao i letova ka Salcburgu u Austriji od 7. juna.

Uz najavljeno proširenje mreže, srbijanski nacionalni avio-prevoznik će saobraćati do čak osam destinacija u Nemačkoj – Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa, Nirnberga i Hanovera iz Beograda, kao i Frankfurt Hana i Kelna iz Niša, čime ta država postaje tržište sa najvećim brojem destinacija Er Srbije.

Menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji Bojan Aranđelović kaže da je istorijski gledano, nemačko tržište uvek bilo od velikog značaja za našu avio-kompaniju.

“Uspostavljanjem linija ka Hanoveru i Nirnbergu, Er Srbija će dodatno ojačati svoju poziciju u Nemačkoj, povećati prisustvo u toj zemlji i dopuniti postojeću uslugu”, rekao je Aranđelović.

S druge strane, kako navodi, uvođenje letova za Salcburg potvrđuje posvećenost jačanju vazdušne veze između Srbije i Austrije, koja predstavlja značajno tržište za našu zemlju zbog brojne srpske dijaspore, ali i pruža odlične mogućnosti za odmor i skijanje.

Er Srbija će između Beograda i Hanovera saobraćati tri puta nedeljno tokom letnje sezone i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja.

Uspostavljanjem te rute, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Hanovera i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Er Srbija je ranije do tog nemačkog grada letela dva puta nedeljno iz Niša.

Letovi Er Srbije do Nirnberga će se obavljati dva puta nedeljno tokom cele godine.

Pokretanjem saobraćaja na toj ruti, Er Srbija će omogućiti povoljne konekcije između Nirnberga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Aman, Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Krasnodar, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Srbijanska nacionalna avio-kompanija je ranije za Nirnberg letela iz Niša, dva puta nedeljno.

Er Srbija će do Salcburga, svoje druge destinacije u Austriji, saobraćati tri puta nedeljno tokom leta, odnosno dva puta nedeljno tokom zime.

Na taj način, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između popularnog austrijskog grada i drugih destinacija u mreži srpskog nacionalnog avio-prevoznika, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Pula, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Letovi Er Srbije ka Salcburgu su se ranije obavljali dva puta nedeljno iz Niša.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Air Serbia

Podeli