DruštvoVesti

Mihailović: Dužni smo da svakodnevno afirmišemo toleranciju i antifašističke vrednosti

Predstavnici Gradskog odbora SDPS-a Beograd danas su, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, položili cveće na Spomenik žrtvama genocida u Spomen-parku na Starom sajmištu u Beogradu.

Na ovom mestu ne samo da se sećamo svih žrtava Holokausta i žrtava Drugog svetskog rata, ovo je mesto na kome se danas brani budućnost i čuva sloboda i ovo je mesto živog podsećanja kuda i dokle vode ekstremno nacionalistički narativi, verska, rasna, nacionalna i svaka druga mržnja i netrepeljivost, izjavila je Nataša Mihailović, narodna poslanica SDP Srbije i potpredsednica beogradskog odbora SDPS-a, prilikom polaganja cveća na Spomenik žrtavama genocida na Starom sajmištu u Beogradu.

“Ideje antifašizma, za koje se zalažemo, moraju da žive dok god su prisutne pojave bilo kakvih podela i ekstremnog nacionalizma. Dužni smo, i to je za nas čak i više od obaveze, da svakodnevno afirmišemo toleranciju, antifašističke vrednosti, zajedništvo, solidarnost, jedinstvo, jer to je ono što moramo ostaviti budućim generacijama, kako se zlo nikada i nigde više ne bi ponovilo. Dužni smo, takođe, da dostojanstveno čuvamo sećanje i sva obeležja stradanja nevinih žrtava u Drugom svetskom ratu “, rekla je Mihailović.

Podeli