PolitikaVesti

Ugljanin: SDA otvorena za saradnju

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare pozvao sve političke aktere, udruženja građana i druge organizacije da aktivno učestvuju i međusobno sarađuju u stvaranju povoljne političke klime kako bi građani na predstojećim izborima mogli slobodno da izraze svoju volju. On je dodao da je izgradnja demokratske pravne države, vladavine prava i jednakost pred zakonom je neophodna.

“Izgradnja demokratske pravne države, vladavine prava i jednakost pred zakonom je neophodna. Hitno i neodložno obezbediti u Sandžaku pravo Bošnjacima na adekvatnu zastupljenost u sudstvu, policiji i tužilaštvu, prije izbora, ukoliko toga ne bude onda će se postaviti pitanje regularnost izbora. To bi bio prvi korak u vraćanju povjerenja u državne organe. Da bi se ostvarili ovi ideali u praksi potreban je odgovarajući strepen političke kulture i odgovornosti stranaka u Sandžaku. U tom smislu SDA Sandžaka poziva sve političke stranke sa sandžačkim predznakom, udruženja građana i druge organizacije da uzmu aktivno učešće u stvaranju povoljne političke klime za održavanje predstojećih izbora”

On je poručio da je Stranka demokratske akcije Sandžaka otvorena za saradnju sa svim političkim strankama, osim sa onima koje su u koaliciji sa vladajućim režimom.

„Mi smo kao politicka otvoreni za sve političke stranke, koje deluju na bilo koji način u Sandžaku i sandžačke političke stranke i one političke stranke širom Srbije koje su registrovane da nađemo zajednički interes. Neki će imati interes da podržimo njihovog kandidata. Mi ćemo imati interes da podrže naše lokalne ili republičke poslanike i mi ćemo sa svima da razgovaramo. Sa svim strankama demokratske orijentacije osim sa strankama režima i sa onim strankama koje su u koaliciji sa vladajućim režimom“, rekao je  Ugljanin.

 

Podeli