Danas ponavljanje referenduma na devet glasa─Źkih mesta

Na devet glasa─Źkih mesta u Srbiji danas, od 7 do 20 ─Źasova, bi─çe ponovljen referendum o promeni Ustava u oblasti pravosu─Ĺa.

Kako je ranije re─Źeno na sednici Republi─Źke izborne komisije (RIK), referendum se ponavlja jer na tim mestima nije mogao da se utvrdi rezultat ili je rezultat bio poni┼íten.

Glasanje na referendumu bi─çe ponovljeno na glasa─Źkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi, na glasa─Źkim mestima broj 10, 20, 22 i 38 u Trsteniku, na glasa─Źkom mestu 43 u Ba─Źkoj Topoli, na glasa─Źkom mestu broj 33 u Gradskoj op┼ítini Pantelej u Ni┼íu, na glasa─Źkom mestu 47 u ─îa─Źku i na glasa─Źkom mestu 31 u Po┼żarevcu.

Na ponovljenom referendumu bi─çe od┼ítampano ukupno 7.750 glasa─Źkih listi─ça za 7.711 glasa─Źa.

Tako─Ĺe, na tim glasa─Źkim mestima bi─çe formirani i novi odbori.

Ponovljeno glasanje na glasa─Źkom mestu u Ba─Źkoj Topoli

Na glasa─Źkom mestu broj 43, u zgradi O┼á “Stari Kova─Ź ─Éula” u Staroj Moravici u op┼ítina Ba─Źka Topola za 659 registrovanih bira─Źa ponovljeno je glasanje.

Na glasanju 16. januara, prema nezvani─Źnim informacijama, na ovom glasa─Źkom mestu Glasa─Źki odbor nije ispo┼ítovao proceduru, ┼íto je bio osnov za dono┼íenje re┼íenja kojim ─çe se glasanje ponoviti. Utvr─Ĺene su grube, neotklonjive ra─Źunske gre┼íke, na glasa─Źkim listi─çima dva lica sa pravima glasa, koja su se opredelila da svoju gra─Ĺansku du┼żnost obave u ku─çnim uslovima.

Na jednoj potvrdi o izbornom pravu gre┼íka je uo─Źena jer je nije potpisalo lice sa pravom glasa nego njegov bra─Źni drug, ┼íto nije validno po proceduri, dok je druga gre┼íka bila ta ┼íto ista potvrda nije ni potpisana od strane lica upisanog u bira─Źki spisak, te se taj glasa─Źki listi─ç tretirao kao neva┼że─çi, a po pravilima on kao takav spada u neupotrebljene.

 

Izvor: Tanjug

Podeli