PolitikaRegion

Iz Podgorice za RTV NP novinar Pobjede Zečević: O sudbini Vlade početkom februara

O aktulenoj situaciji u Crnoj Gori i poslednjim događajima za RTV Novi Pazar izveštava novinar Pobjede, urednik rubrike politika Nenad Zečević.

”Danas u Podgorici mirno. Situacija u Crnoj Gori je stabilna. Politička kriza koja traje već mesecima kulminirala je inicijativom za izgalasavanje nepoverenja vladi.

Sednica Skupštine na kojoj će biti izglasano nepoverenje vladi zakazana je za 4. februar i inicijativu je osim opozicije potpisala i poziciona URA Dritana Abazovića, aktulenog vicepremijera, a najavljena je podrška i od strane Socijalističe narodne partije koja ima pet poslanika, tako da postoji obezbeđena većina za smenu premijera Krivokapića i njegove vlade koja će iznositi 44 ili 49 od neophodnog 41 poslanika za ulaženje u process formiranja manjinske vlade koju je predložio aktuelni potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Manjinska vlada će biti sačinjena od predstavnika GP URA, dela opozicije kao i dela pozicije. U toj manjinskoj vladi neće biti mesta za Demokratski front i demokratsku partiju socijalista. Nakon što je objavljeo da je inicijativa predata u skupštinsku proceduru pred Skupštinom Crne Gore i Vladom sinoć se okupilo oko 300 ljudi koji podržavaju premijera Krivokapića.

Ne vidim da bi to mogao da bude uvod u destabilizaciju prilika u Crnoj Gori, ali će verovatno biti pokušaja da se Socijalistička narodna partija ili URA preko delovanja raznih obaveštajnih službi ubede da promene odluku, ali očekujem da 4. ili 5. februara bude smenjena Krivokapićeva Vlada” izveštava Zečević.

O situaciji u Crnoj Gori, aktuelnoj političkoj krizi, stavovima poslanika i predstavnika iz redova bošnjačkih stranaka, te analitičara, detaljno u Dnevniku u 19h i 22.30.

Dnevnik uređuje Senada Kalić.

Podeli