PADA VLADA: Skupštini predata inicijativa za smenu Vlade Crne Gore

Skupštini Crne Gore dostavljena je inicijativa za smenu aktuelne vlade Zdravka Krivokapića. Inicijativu GP URA potpisao je 31 od neophodnih 27 poslanika.

Inicijatvu su podneli FP URA Dritana Abazovi─ça i deo opozicionih stranaka.

Inicijativu su potpisali slede─çi poslanici GP URA, Saveza gra─Ĺana CIVIS, Bo┼ínja─Źke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, albanskih partija i Demokratske partije socijalista.

Inicijativa je usledila nakon ┼íto je koalicija Crno na bijelo, na ─Źijem ─Źelu je Abazovi─ç, zatra┼żila formiranje manjinske vlade, u kojoj ne─çe biti kadrovi Demokratskog fronta i opozicione Demokratske partije socijalista Mila ─Éukanovi─ça.

Za izglasavanje nepoverenja je navedeno pet razloga, me─Ĺu kojima je i taj da je predsednik vlade Zdravko Krivokapi─ç svojim delovanjem vi┼íe puta u prethodnom periodu, kako navode, ugrozio i ote┼żao saradnju izme─Ĺu zakonodavne i izvr┼íne vlasti, ┼íto je direktno proizvelo institucionalnu i politi─Źku krizu u zemlji.

– Gra─Ĺanski pokret URA ne─çe simulirati procese, odugovla─Źiti i mrcvariti ve─çinsku volju gra─Ĺana koji ┼żele stabilnost, reforme i put ka EU i ve─ç danas je u skup┼ítinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje ─çe se videti da li aktuelna Vlada ima podr┼íku ve─çine poslanika. Ovo je pre svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predlo┼żili svim poslanicima ima ve─çinu u parlamentu – saop┼ítili su iz GP URA.

– Crna Gora i njen politi─Źki ┼żivot vi┼íe ne mogu da izdr┼że status ÔÇ×kvoÔÇť. Ako se utvrdi da ova vlada nema podr┼íku, mi smo ponudili koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima i nadamo se da ─çe se velika ve─çina parlamenta prema tome odneti odgovorno i podr┼żati takav koncept – navodi se u saop┼ítenju GP URA.

 

Izvor: Novosti

Foto Vlada CG

Podeli