Sutra zaseda Tim za skole, odluka u najboljem interesu ─Ĺaka

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnolo┼íkog razvoja saop┼ítilo je da ─çe sednica Tima za ┼íkole biti odr┼żana u sredu, te da ─çe odluka o nastavi u centralnoj Srbiji biti doneta u najboljem interesu u─Źenika i zaposlenih.

Na pitanje Tanjuga da se izjasni o preporuci Udru┼żenja pedijatara Srbije o odlaganju polaska u ┼íkolu na klasi─Źan na─Źin ili organizovanju onlajn nastave, Ministarstvo poru─Źuje da se razmatra svaki predlog i da ─çe konsultacije biti obavljene sutra.

“Ministarstvo od po─Źetka donosi odluke koje se ti─Źu modela realizacije nastave u vreme epidemije kovida-19, u konsultacijama sa drugim nadle┼żnim institucijama, odnosno sa Timom za ┼íkole, a ranije Kriznim ┼ítabom”, navodi se u pisanoj izjavi za Tanjug.

Udru┼żenje pedijatara Srbije preporu─Źilo je danas da se polazak u ┼íkolu na klasi─Źan na─Źin odlo┼żi ili da se nastava organizuje onlajn, imaju─çi u vidu aktuelnu epidemiolo┼íku situaciju.

Resorni ministar Branko Ru┼żi─ç izjavio je ranije danas da nema razloga za odlaganje po─Źetka drugog polugodi┼íta u centralnoj Srbiji, dodaju─çi da ─çe se u sredu znati ta─Źan model nastave.

U─Źenici osnovnih ┼íkola u Vojvodini danas su se nakon zimskog raspusta vratili u ┼íkolske klupe, dok srednjo┼íkolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u ┼íkoli, drugi onlajn.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojkovi─ç rekao je u petak na konferenciji za novinare da veruje da ─çe i u centralnoj Srbiji biti prihva─çen isti model nastave kao u Vojvodini.

Drugo polugodi┼íte za centralnu Srbiju treba da po─Źne 24. januara.

Konsultacije o toj nastavi odr┼ża─çe se sutra, re─Źeno je u Ministarstvu.

 

Izvor: Tanjug

 

Podeli