DruštvoVesti

Podudarili se sezonski grip i koronavirus

 Zimski period karakteriše sezonski grip. I ove godine on se podudario sa koronavirusom koji ima skoro pa sve iste simptome. Simptomi su curenje iz nosa, kašalj, bol u grudima, grlu, suzne oči, opšta malaksalost, povraćanje i visoka temperatura.

Lekari kažu da na sve ove simptome treba obratiti pažnju i nikako ne smemo ništa prepustiti slučaju u smislu da isključimo da smo možda zaraženi koronavirusom. Treba se odmah javiti svom izabranom lekaru koji će iz anamneze prepoznati da li se radi o eventualnom zaražavanju koronom ili je samo sezonski grip. Preporuka je i da se testiramo i na taj način otklonimo mogućnost da smo pozitivni na pomenuti virus i lečenje usmeriti po propisima od gripa.

Ono što lekari obavezno naglašavaju i mole pacijente, jeste da nikako na svoju ruku ne piju lekovo, naročito antibiotike koji, kako kažu, nisu bezazleni. Sve u vidu vitamina, limuna, šumećih C vitamina, tableta za imunološki sistem, čajevi, vitamin D, mogu se uzimati ali sve ostalo vam lekar mora prepisati.

B.V.

 

Podeli