PolitikaVesti

Ljajić u SDP održao radni sastanak: Upućen apel za saradnju svih bošnjačkih stranaka

U prostorijama Sandžačke demokratske partije održan je radni sastanak sa osnivačem SDP-a Rasimom Ljajićem. Tokom ovog sastanka analizirana je aktuelna politička situacija. Nedavna dešavanja u Priboju su, kako je rečeno na sastanku, vrlo jasan pokazatelj da je potrebna saradnja svih bošnjačkih stranaka. U tom cilju upućen je apel političkim činiocima u Sandžaku da se iznađe minimum zajedničkih interesa. Ta saradnja bi bila preduslov za spuštanje tenzija i kreiranja pozitivne klime.

 

“Ne smemo dozvoliti sebi da trošimo energiju u međusobne svađe i obračune, već trebamo usmeriti sve aktivnosti na ekonomskoj, društvenoj i socijalnoj obnovi Sandžaka. Osim toga, zajednički život sa našim komšijama Srbima nema nikakvu alternativu i moramo tražiti tačke koje su od zajedničkog interesa, a ne one koje su razlog za nove podele i konfrontacije”, rečeno je između ostalog na sastanku.

 

Osim toga, upućen je apel građanima da izađu na predstojeći referendum i glasaju ZA izmene Ustava.

 

“Nove odredbe za koje glasamo će obezbediti veću nezavisnost pravosuđa, a samim tim i pravedniju državu u kojoj živimo”, rečeno je.

 

Podeli