DruštvoVesti

( video) AK Partija: Turska će uvijek štititi interese Bošnjaka u Sandžaku i BiH

Vijest o dešavanjima u Priboju brzo se proširila ne samo zemljama regiona nego i svijeta. Nova fašistička i nacionalistička retorika koja poziva na ubijanje Bošnjaka tako je stigla i do Turske.

Iz AK Partije kažu da Bošnjaci imaju zaštitu turskog bratskog naroda i da nisu sami, prenosi RTV Novi Pazar.

Turska je danas jaka. Turska koja ima lidera kao što je Redžep Tajip Erdogan, zaštitiće Bošnjake i sve narode na Balkanu.Važno je napomenuti da imamo amanet prema Bošnjacima koji nam je ostavio rahmetli Alija Izetbegović. Ima jedna lijepa njegova izreka- Kada ćemo izgubiti? Onda kada počnemo ličiti na naše neprijatelje. Mi nećemo ličiti na naše neprijatelje. Učinićemo sve da sačuvamo spokoj i mir. Turska više nije slaba i nemoćna, Turska je danas jaka zemlja koja će izaći u susret svojoj braći Bosnjacima, izjavio je Adem Yildirim, potpredsjednik AK Partije za Istanbul uekskluzivnom razgovoru sa Lejlom Lipa Gicić.Naveo je kako Bošnjaci treba da  budu spokojni jer će uvijek i svugdje Turska biti na njihovoj strani.

Za urednika programa RTVNP, Galiba Gicića i urednicu Vijesti , Lejlu Lipa Gicić, pored potpredsjednika AK Partije za grad Istanbul, Adema Yildirima, prijem su organizovali i predsjednik AKP  za Opštinu Bajrampaša, Ersin Saclin i potpredsjednik Senat Demirok.

Tokom boravka u Istanbulu uprilučen je i prijem u IHH. Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja  je osnovana 1992 godine s ciljem pomoći Muslimanima u BiH.

Danas pomažu najugroženijim stanovništvu od Evrope do Afrike

video:

Podeli