RegionVesti

U Hrvatskoj od ponedeljka nove mere

U Hrvatskoj će zbog porasta broja zaraženih korona virusom od ponedeljka na snagu stupiti nove mere kojima se dodatno ograničavaju javna okupljanja, najavio je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova i predsednik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović.

Prema novoj odluci, biće zabranjena javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba, umesto dosadašnih 100, a događaji sa kovid potvrdama i uz suglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba, precizirao je Božinović na konferenciji za novinare.

Dodao je da se u zatvorenom zabranjuju javna okupljanja sa više od 25 osoba, umesto dosadašnjih 50, a ona uz kovid potvrde ograničavaju se na 100 osoba, prenosi Hina.

Na privatnim okupljanjima biće moguće prisustvo 20 osoba, umesto 30 kao dosad, a na okupljanjima gde svi imaju kovid potvrde moći će da prisustvuje 50 osoba.

Božinović je rekao da neće biti promena u radu ugostiteljskih objekata, ali da će biti pojačanih kontrola.

Od ponedeljka će biti ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će u zatvorenom moći da bude popunjeno najviše 20 odsto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Upotreba maski obvezna je bez obzira na posedovanje kovid potvrda na verskim, umetnickim programima, bioskopskim projekcijama i izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela.

Uvodi se i obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuce gde god je to moguće.

Izvor: Tanjug

Podeli