Sport

Elzan Bibić: Želim da opravdam očekivanja na SP u Beogradu

Atletičar Srbije Elzan Bibić rekao je da želi da opravda očekivanja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje je na programu od 18. do 20. marta naredne godine.

“Tokom decembra spremao sam se u Antaliji. Uradio sam sve što sam planirao. Prvog dana 2022. godine postajem senior i ulazim u najelitniju konkurenciji. Svetsko prvenstvo u dvorani, čiji smo domaćini, biće za mene jedno veliko iskustvo”, rekao je Bibić.

On je naveo da je zadovoljan rezultatima koje je postigao u mlađim starosnim kategorijama i da žali što je zbog povrede propustio Evropsko kros prvenstvo početkom decembra u Dablinu.

“Medaljama u konkurenciji do 23 godine okitili su atletičari koje gotovo i da ne znam. U Dablinu sam očekivao borbu za zlato, koje mi jedino nedostaje sa evroskih kroseva u mlađem uzrastu. Mislim da bih se i povređen borio za najsjajnije odličje”, ocenio je Bibić.

Taj 22-godišnji Novopazarac propustio je prvu polovinu godine zbog dve operacije creva, ali je u drugom delu 2021. između ostalog pobedio na mitingu u italijanskom Roveretu, gde je srušio državni rekord Dragana Zdravkovića na 3.000 metara star više od 38 godina.

Bibić se trenutno sprema u Novom Pazaru, ali će se tokom januara najviše trenirati u Beogradu.

“Već 28. januara trebalo bi da trčim 3.000 metara na Svetskom zlatnom dvoranskom turu u Karlsrueu. Potom me očekuje državno prvenstvo, pa nastavak Svetskog tura u Birmingemu, Mecu i Madridu. Poslednju proveru pred planetarni šampionat u dvorani trebalo bi da imam 7. marta na Srbija openu u Beogradu”, najavio je Bibić.

M. Minić

Podeli