DruštvoVesti

Gradsko veće usvojilo odluku o formiranju jedinice civilne zaštite

Član Gradskog veća Novog Pazara Mirsad Jusufović osvrnuo se, nakon današnje redovne sednice veća, na rad u proteklom periodu.

“Želim da istaknem da smo u okviru 33 ovogodišnja zasedanja doneli nekoliko stotina, za život građana, jako važnih odluka. Radili smo složno, jedinstveno, predlozi mnogih odluka su, kada smo iz formalnih ili suštinskih razloga procenili da je potrebno vraćeni na dopune ili izmene, jer su interesi građana najvažniji i upravo građani ocenjuju naš rad”, poručio je Jusufović.

Na dnevnom redu poselednje sednice našao se predolog Odluke o formiranju jedinica civilne zaštite opšte namene.

“Novi Pazar će u narednoj godini imati 48 potpuno opremljenih ljudi u jedinicama civilne zaštite, za koje je deo opreme već nabavljen, a deo će biti obezbeđen u 2022. godini”, rekao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović, ističući da je sistem civilne zaštite, iako od izuzetne važnosti, tokom devedesetih godina bio potpuno urušen.
“Sistem civilne zaštite je neophodan Novom Pazaru. Očekujemo da se vremenom jedinice dodatno popunjavaju i da će se, i u pogledu efikasnosti i opremljenosti, tokom rada razvijati. Cilj nam je da u svakom momentu budemo spremni na izazove koji se u svokodnevnom životu dešavaju”, poručio je Jusufović.

Gradsko veće usvojilo je i završni račun za 2020, kao i konsolidovane finansijske izveštaje sa izveštajem revizora.

“Zanimljivo je da je budžet za godinu na izmaku, koja je protekla u znaku suočavanja sa koronom i donela u tom smislu mnoge poteškoće, ispunjen čak 97 odsto, što ga svrstava ne samo u izuzetke na nivou Srbije, već i potvrđuje da je od strane nadležnih planiranje lokalnog budžeta ozbiljno, kvalitetno i izbalansirano”, reako je član Gradskog veća Mirsad Jusufović.

Odlukom usvojenom na današnjoj sednici Veća, potvrđeno je da će u 2022. godini biti izvršena potpuna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, a potom i asfaltne podloge u Kragujevačkoj ulici, jednoj od najstarijih ulica u Novom Pazaru.

 

Podeli