DruštvoPolitikaVesti

Vučić: Odnosi Srba i Bošnjaka ključni za razvoj regiona

Odnosi Srba i Bošnjaka su od ključnog značaja za razvoj i napredak celog Balkana, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, dodajući da su svi tokom njegove posjete Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Novoj Varoši mogli da vide da država ne pravi nikakvu razliku između svojih građana, bilo da su Srbi ili Bošnjaci.

Vučić je u govoru u Opštoj bolnici kazao kako o tome i brojnim drugim projektima koji unapređuju bošnjačko-srpske odnose razgovara gotovo svakodnevno sa osnivačem SDP-a Rasimom Ljajićem.

Vučić je u nekoliko navrata tokom dvodnevne posjete mjestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom ponovio da je Srbija njihova zemlja koliko i njegova i bilo kojeg građanina Srbina ili nekog ko je druge nacionalnosti.

“Naš interes je da Novi Pazar približimo i Beogradu i Sarajevu. Mi smo spremni da uradimo autoput do Kotromana, dakle do Višegrada, pa se moramo dogovoriti sa ljudima u Bosni i Hercegovini da oni urade tih 100 kilometara do Sarajeva. Znam ja da tu nema stanovništva i da nije isplativo odmah, ali će biti isplativo kada to ljudima bude dva i po sata od Novog Pazara do Sarajeva i obrnuto”, rekao je Vučić.

A.N.

 

Podeli