Društvo

Vučić: Država će pronaći nekog velikog investitora za Novi Pazar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar Tutin i tom prilikom rekao da bi put trebalo da bude završen do juna naredne godine. Radove je  obišao zajedno sa ministrom građevinstva Tomislavom Momirovićem, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, liderom SDP-a Rasimom Ljajićem i predstavnicima Grada Novog Pazara. Vučić  je istakao da bi trebalo uraditi i put prema administrativnom prelazu Brnjak, kao i put do Zubinog Potoka , te obnoviti pojedine pristupne puteve u ovom kraju.

Država će  pronaći nekog velikog investitora za Novi Pazar, koji će onda imati više sredstava da sam ulaže u puteve i dodao da će Novi Pazar morati da razvija industrijsku zonu. Moramo uraditi i  obilaznica oko Novog Pazara. Izrada projekata za brzu saobraćajnicu Kraljevo – Ušće – Raška – Novi Pazar je u toku. Radimo ovde kompletnu infrastrukturu, a radiće se  i put od Ribarića do Novog Pazara, zatim  i  novi gasovod Aleksandrovac – Tutin i drugo, rekao predsednik Srbije.

U razgovoru sa ambasadorom Turske u Srbiji Hami Aksojem i drugim predstavnicima Turske u Srbiji, Vučić je istakao da su turski investitori veoma značajni za siromašne opštine na jugu, ali i u zapadnoj Srbiji.Podsetio je da turska firma Tašjapi radi i na gradnji deonice kao Sarajavu od Kuzmina do Sremske Rače, u okviru koje se gradi i novi most na Savi.

 

Podeli