KulturaVesti

Sutra promocija monografije i godišnja izložba SULU-a

U Galeriji MMC-a, sutra će biti predstavljena monografija i otvorena 16. godišnja izložba Sandžačkog udruženja likovnih umetnika (SULU). Na promociji će govoriti istoričarka umetnosti prof. Branka Gugolj, predsednik SULU-a prof. Ervin Ćatović  i sekretar, akademski slikar Rešad Prtinac.

Aktivnosti ovog prestižnog udruženja godinama unazad finansijski podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Sandžačko udruženje likovnih umetnika  osnovano je 2003. godine u Novom Pazaru. Od tada do danas, u mnogim društvenim poljima evidentan je njegov doprinos jačanju i podsticanju likovne umetnosti prvenstveno na području Sandžaka, ali i u okruženju.

Ova strukovna asocijacija nastala je na tlu bogatom kulturno-istorijskim nasleđem i umetnicima koji su obeležili umetnost svoga vremena na podneblju u kojem stvaraju, kao i u regionu.

Sandžačko udruženje likovnih umetnika svoj značaj potvrđuje u svim poljima rada a prevashodno kroz dela svojih članova koja predstavljaju sponu tragova prošlosti, svedočenja sadašnjosti i putokaza budućnosti, odnosno daju naznake mogućih smernica budućih umetničkih tokova.

Početak izložbe je u 19 časova, nakon čega će biti upriličena i promocija monografije. Umetnička dela biće izložena u galeriji MMC, KC Novi Pazar do kraja januara.

 

Senada Kalić

Podeli