Sport

Piper: Novopazarski karate zauzima značajno mesto u Srbiji

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper rekao je da je novopazarski karate uvek imao kvantitet i kvalitet, kao i da zauzima značajno mesto u karate sportu u Srbiji.

“Tu su tri kluba gde se vežba dosta dobar karate – Feniks, Perfekt i Šampion. Oni zauzimaju visoko mesto u Srbiji. Posle fudbala, karate ima najveću bazu. To nije slučaj samo kod nas, nego u svetu. Sjajno je što smo pokrenuli inicijativu da karate bude izborni predmet u školama”, rekao je Piper.

On je bio na čelu stručne komisije prilikom polaganje za karate pojase članova Karate kluba Feniks u Novom Pazaru, a pomagali su mu generalni sekretar Karate federacije Srbije Milan Laković i reprezentativni trener Mirko Puzović.

Mlade karatiste i karatistkinje Feniksa vode treneri Nermin, Armin i Emina Zećirović.

Za karate pojase polagalo je 64 kandidata i kandidatkinja iz tog kluba, a posebno su se istakli Sena Sokolović i Strahinja Avramović. Sena je maksimalnim ocenama stigla do zelenog pojasa, dok je Strahinja bio najbolji kod kandidata za predmajstorski, braon pojas.

Elena Božović i Emana Kuč iskoristile su priliku da uz žuti od komisije dobiju i naredni, oranž pojas.

“Pored toga što od dece želimo da formiramo svestrane ličnosti, cilj nam je da uskoro imamo i što više majstora karatea. Hoćemo da se deca igraju karatea, a kad dođu do seniorskog uzrasta da postižu značajne rezulatte na klupskom, reprezentativnom i međunarodnom nivou”, naveo je trener Armin Zećirović.

M. Minić

 

Podeli