PolitikaVesti

Sastanak sa predstavnicima vlasti iz Preševa i Bujanovca

Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović primila je delegaciju odbornica, predstavnica i predstavnika lokalne vlasti iz opština Preševo i Bujanovac. Cilj studijske posete je razmena iskustava u radu i uspostavljanje međusobne saradnje. Ovu inicijativu učesnica u vlasti iz različitih lokalnih samouprava podražala je Misija OEBS-a u Srbiji.

Sagovornici su saglasni da veće uključivanje žena u političke tokove vodi smanjenju podela u svakoj društvenoj zajednici, te da su žene u politici, bitan faktor stabilnosti.

”Razgovarali smo o ulozi žena u politici, kakva je njihova uloga u smirivanju tenzija i koliko je to bitan faktor u smanjenju društvne podeljenosti. Razmenili smo iskustva u radu lokalnih samouprava i razgovarali o budućoj saradnji”, izjavila je predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović.

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Enver Ramadani rekao je da je po pitanju rodne ravnopravnosti i procentualne zastupljenosti žena u Bujanovcu ispoštovan zakon, alo da to nije dovoljno.

”Nije cilj samo ispoštovati zakon. Mislim da žena treba više da bude u politici, jer žene imaju sposobnost da rešavaju neke ozbiljne probleme bolje nego muškarci”, izjavio je Ramadani.

S.Lj.

Podeli