KulturaVesti

Imamović u Dnevniku: Prva ”Zlatna nota” u Novom Pazaru u subotu 18. decembra

Pripreme za prvi muzički, dečji festival ”Zlatna nota” u završnoj su fazi. Konkurs je bio otvoren do 1. decembra, izabrani su učesnici koji će nastupiti u suboru 18. decembra u 20h.

Urednik muzičkog programa KC Novi Pazar i idejni tvorac festivala Aladina Imamović kazao je, gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar, da je ”Zlatna nota” osmišljena kako bi  mladima u Novom Pazaru, zemlji i regionu bio ponuđen kvalitetan stvaralački poligon.

Na konkurs je stiglo preko 30 prijava, 13 je ušlo u takmičarsku konkurenciju. Takmičari su iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

”Očekivanja su nam velika, ali je naš prvenstveni cilj da utabamo put dečijoj pesmi u Novom Pazaru, da Kulturni centar postane poligon još jedne značajne manifestacije, koju u budućnosti može razvijati bilo ko, pa čak i mlađi ljudi, možda i učesnici prvog festivala. Naša želja je da stvorimo mostove sa stvaraocima dečije muzike i izvođačima, da im budemo sjajni domaćini, da promovišemo prave vrednosti i da u budućnosti naučimo nešto više o ovom događaju, te pretendujemo na ulogu jednog od najbitnijih festivala u regiji, ne samo u bivšoj Jugoslaviji već nadam se i šire” kazao je Imamović.

Žiri festivala će birati najbolju kompoziciju, najbolju muziku, najbolji tekst, najbolji aranžman i najboljeg izvođača, a biće organizovano i glasanje za nabolju kompoziciju po izboru publike, posredstvom socijalnih mreža.

 

 

Senada Kalić

Podeli