PolitikaRegion

Ervin Ibrahimović izabran za potpredsednika Skupštine Crne Gore (VIDEO)

Glasovima 76 prisutnih poslanika, predsednik Bošnjačke stranke i poslanik mr Ervin lbrahimović izabraan je za potpredsednika Skupštine Crne Gore.

Izbor lbrahimovića je u skladu sa novim Poslovnikom Skupštine Crne Gore, koji predviđa da parlament ima jednog potpredsednika iz redova manjinskih stranaka, bez obzira da li se ta partija nalazi u vlasti ili u opoziciji.

Ervin Ibrahimović rođen je u Rožajama 7. juna 1972. godine. Osnovnu i srednju školu zavrŠio je u Rožajama.

Diplomirao je na Tehnološko- Metalurškom fakultetu, Univerziteta u Prištini. Zvanje magistra stekao je na Metalurško-tehološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Političku karijeru započeo u Rožajama, gde je u dva mandata bio predsednik Opstinskog Odbora Bošnjačke stranke, dok je za odbornika u S0 Rožaje biran u više navrata.

Obavljao je i funkcije predsednika Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju u lokalnom parlamentu Rožaje.

U periodu od 2011. do 2016. godine bio je konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu.

Duži niz godina prisutan je na političkoj sceni Crne Gore. Dugogodišnji je član GO Bošnjačke stranke i član Predsedništva.

Predvodio je listu Bošnjačke stranke na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine.

Poslanik je Bošnjačke stranke u dva mandata.

Liderskim sposobnostima i načinom vođenja politike, zavredio je pažnju celokupnog članstva Bošnjačke stranke, gde je od strane svih odbora jednoglasno predložen za predsednika partije.

Za predsednika Bošnjačke stranke izabran je na IV Kongresu BS, održanom 13. juna 2021. godine u Rožajama.

Predsednik je Kluba poslanika Bošnjačke stranke i član Odbora za bezbednost i odbranu, Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, te Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport.

Takođe član je Radne grupa za izradu Nacrta Zakona o Skupštini Crne Gore i zamenik člana Stalne delegacije pri PSSE.

Kao poslanik u Skupštini Crne Gore, kroz svoj rad se zalagao za evropske i  evroatlantske vrednosti, demokratizaciju društva, inkluzivnu politiku, ravnomjerni regionalni razvoj i generalno unapređenje života građana Crne Gore, s posebnim fokusom na sever države.

Član je Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori u više saziva.

Dobitnik je najveće nagrade grada Rožaja “30. septembar”, za doprinos u sportu.

Uspešno je završio diplomatsku akademiju “Gavro Vuković”, školu evropskih integracija i školu demokratskog rukovođenja. Organizator je više humanitarnih akcija.

Govori engleski jezik. Oženjen je i otac dvoje dece.

 

Senada Kalić

Podeli