Ko su kandidati za ─Źetvrtu dozu vakcine protiv korone?

Epidemiolog i ─Źlan Kriznog ┼ítaba Predrag Kon rekao je da antivaksere do┼żivljava kao neprijatelje i objasnio ko su kandidati za ─Źetvrtu dozu vakcine protiv korona virusa.

On je objasnio da tre─çu dozu treba ranije da prime oni koji imaju neko oboljenje koje izaziva smanjeni imuni odgovor.

“Te osobe treba da prime tre─çu dozu ranije, 28 dana posle druge. Oni imaju posle tre─çe doze razmak od pet meseci do ─Źetvrte doze. Zato se sada spominje ─Źetvrta doza, to je ona buster doza, poja─Źanje”, rekao je Kon.

“Ima dosta ljudi koji boluju od malignih bolesti i koji pripadaju onima koji imaju oboren imunitet”, naveo je.

Komentari┼íu─çi to ┼íto su ga ispred stana u kojem ┼żivi nazivali “Mengele”, Kon je rekao da antivaksera ima malo i da ih do┼żivaljva kao svoje neprijatelje. On je istakao da je dobio veliku podr┼íku, kao i da zna da ni┼íta ne radi pogre┼íno.

“Razlog je ┼íto znam ┼íta radim i za┼íto radim. Samo je to su┼ítina. Znam da nisam nijedno od onoga ┼íto su skandirali. Znam da ne pripadam njihovim pogre┼ínim i naopakim razlozima za taj bes. Te poruke sam primao i dok sam bio aktivan na Fejsbuku. Oni su zaista moji neprijatelji, iako ih ima malo. Ja ne mogu da vam objasnim koliku sam podr┼íku dobio”, poru─Źio je Kon.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Danas

 

Podeli