PolitikaVesti

Ped odbornicima danas prvi rebalans budžeta

Na četvrtoj sednici Skupštine Novog Pazara raspravljaće se o prvom rebalansu budžeta grada Novog Pazara, za 2021. godinu. Prema predlogu ove prve izmene budžet je uvećan za 372.400.000,00 dinara.

Dosadašnji budžet projektovan je na 3.112.000.000 dinara, a nakon rebalansa iznosiće 3.484.400.000 dinara. Do uvećanja budžeta  došlo je na osnovu uvećanja prihoda u prethodnih 9 meseci i realne projekcije za uvećanje budžeta u naredna tri meseca. Pre svega, došlo je do povećanja prihoda po osnovu poreza na zarade, poreza na imovinu, na transfere, na dobit od kapitalne imovine i dobitaka.

Odbornici će na sednici razmatrati kadrovske planove Gradske uprave za izvorne i poverene poslove i Službe za budžetsku inspekciju.

Odbornici će se izjasniti o predlogu odluka koje će definisati uniformu komunalnih milicionera u Novom Pazaru, oznake na njoj i način nošenja, kao i boju i način označavanja njihovih vozila, plovila i opreme.

Osim toga, kao predlog za usvajanje pred skupštinskim sazivom naći će se odluke koje se dnose na saradnju komunalne milicije i ovlašćenih organizacija koje obavljaju komunalne delatnosti u gradu.

Pred odbornicima će se naći  i predlog o bratimljenju između Novog Pazara i turske opstine Karataj.

Direktori javnih ustanova će odbornicima podneti izveštaje o radu u prethodnoj godini.

Na dnevnom redu je i raspisivanje konkursa za izbor direktora  Istorijskog arhiva „Ras“ Novi Pazar i direktora Regionalnog pozorišta.

Odbornicima će biti i predloženo rešenje o imenovanju VD direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, Gradimira Nedeljkovića.

Sednica Skupštine počela je oko 10 sati.

Podeli