Dreković sutra izlaže u Galeriji MMC

“Kuća koja diše” naziv je izložbe slika Kazima Drekovića koja će sutra biti otvorena u Galeriji MMC Kulturnog centra Novi Pazar, u pola osam. Autor se predstavlja slikama rađenim tehnikom ulje na platnu, a ovo je prva samostalna izložba u Novom Pazaru.

Kazim Dreković na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu diplomirao je 2013. godine, na odseku  grafikе u klasi profice Amele Hadžimejlić.

 

Magistarski rad је odbranio na istom fakultetu, kod aktuelne dekanese profesorice dr Dubravke Pozderac-Lejlić i Tatjane Milaković, na odseku  slikarstvo 2019. godine i stekao zvanje magistra slikarstva.

 

Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu, dobitnik je nagrade „Univerzitetski decembarski dani”, koju dodeljuje Univerzitet u Sarajevu.  Član je udruženja likovnih umetnika BiH. Trenutno živi i radi u Novom Pazaru.

 

U svom skromnom opusu radova, Dreković preispituje osnovna filozofska poimanja postojanja kroz umetnuti dar čoveka da posmatra, tumači i stvara. Autor je koji svojim delima govori dvoslojno: on objašnjava ambiciju mladog čoveka da spozna svet, istražuje, pronalazi i divi se, dok s druge strane nosi sa sobom sav teret onog što on jeste odvajkada.

 

Sutra će svoje radove izložiti likovnoj publici Novog Pazara. Izložba će biti postavljena do 10. juna.

 

 

Senada Kalić

Podeli