DruštvoVesti

Samir Tandir izgubio spor protiv novinara

Tužbeni zahtev Samira Tandira da mu novinar i urednik portala PP Media Alem Rovčanin plati milion dinara zbog navodno pretrpljenih bolova i povrede časti i ugleda je odbijen.

Tom presudom Tandir je obavezan da Rovčaninu isplati 136.650 dinara na ime troškova parničnog postupka. Ovo je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu.

Urednik portala PP Media Alem Rovčanin je u razgovoru sa urednicom informativnog programa Senadom Kalić, za Dnevnik Radio televizije Novi Pazar, kazao da je cilj tužbe bio da se na njega i kolege koje se bave istraživačkim novinarstvom izvrši pritisak.

Rovčanin podseća da su se novinari u tom trenutku bavili brojnim temama i zloupotrebama koje su, ističe, u to vreme potresale Prijepolje. On očekuje da ova presuda bude potvrđena i od strane više instance. Tandir ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

”Nisam podlegao pritisku, i dalje nastavljam da radim i trudiću se da pošteno i korektno obavljam ovaj posao i ubuduće” poručuje Rovčanin odgovarajući na konstataciju da su novinari i njihov rad neretko predmetom sudskih sporova.

 

 

Razgovarala Senada Kalić

Podeli