RegionVesti

Đurđević: Neće biti problem da podnesem ostavku ako se dokaže jedan odsto optužbi

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Haris Đurđević saopštio je da sa potpunom indignacijom odbacuje sve optužbe koje je čuo prethodnih dana i pozvao je učesnike okupljanja i predsjednike političkih partija koji su se obratili nadležnima da nadležnim državnim organima prezentuju sve dokaze koje imaju protiv njega.

On je u izjavi za TV Pljevlja kazao da ukoliko se jedan odsto njihovih tvrdnji ispostave kao tačne, neće mu biti problem da podnese ostavku.

– Pozivam Unutrašnju kontrolu, Savjet za građansku kontrolu policije i nadležno držđavno tužilaštvo da provjere sve navode okupljenih koja mi spočitavaju raznorazno izvršenje krivičnih djela, prekršaja i slično. Ukoliko se jedan odsto njihovih tvrdnji dokaže nikakav problem neće biti moja ostavka na ovo mjesto – rekao je Đurđević za TV Pljevlja.

On je istakao i da je simptomatično da niko tokom više od 12 mjeseci, kada su organizovane litije, nije ni u kakvom smilu pomenuo njegovo ime, ili da ima zamjerki na njegov rad i neprofesionalno postupanje, a kamoli da ih je dovodio u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na štetu građana.

Ne želi pokretanje prekršajnog postupka protiv ljudi koji su negodovali zbog njegovog imenovanja jer smatra da je veći dio njih zaveden plasiranjem neistina na njegov račun.

– Ne želim da plasiram nikakav revanšizam, samo poručujem da poštuju mjere Ministarstva zdravlja, pa kad se završi ova situacija neću sporiti javna okupljanja i izražanje protesta protiv bilo koga, pa i bilo koje moje odluke i radnog angažmana u CB Pljevlja – poručio je Đurđević.

Prikupljeni dokazi o napadu na Islamsku zajednicu

On je podsjetio i na krivična djela iz prethodnog perioda koja su ostala nerasvijetljena.

– U prošloj godini imamo dva krivična djela koja zavređuju pažnju – teška tjelesna povreda izvršena na štetu sugrađanina B.Č, kao i krivično djelo na štetu Islamske zajednice u Pljevljima izvršeno neposredno nakon parlamentarnih izbora – izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Rasvetljavanje ovih djela ostaje prioritet u radu CB Pljevlja. Imamo određenih saznanja o mogućim izvršiocima oba krivična djela. Kada je u pitanju napad na Islamsku zajednicu imamo i materijalne dokaze, što smatram da će nam umnogome olakštati dalji rad. Pronašli smo biološki materijal i tragove učinioca, koji su poslati na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu – kazaoi je Đurđević.

Preuzeto: www.pobjeda.me

A. N.

Podeli