SDP Srbije na pripremnom sastanku o međustranačkom dijalogu

Socijaldemokratska partija Srbije učestvovaće na pripremnom sastanku o međustranačkom dijalogu, koji se uz posredstvo poslanika Evropskog parlamenta vodi sa političkim grupacijama iz Srbije.

Na sutrašnjoj onlajn konferenciji sa predstavnicima EU parlamenta, ispred SDPS-a, razgovaraće šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Branimir Jovanović i zamenica šefa poslaničke grupe Nataša Mihailović Vacić.

Smatramo da su ovakvi sastanci važni i korisni, pre svega zbog prilike da se razgovara o konkretnim rešenjima u oblasti unapređenja izbornog zakonodavstva. Izborni uslovi i njihovo stalno poboljšanje stariji su od dnevne politike i pitanja odnosa vlasti i opozicije i predstavljaju temelj političkog života. Potrebno je da stalno tragamo za rešenjima koja vraćaju ljude u politiku i omogućavaju im da utiču na odluke i njihove donosioce.

SDP Srbije nastavlja da se ponaša odgovorno i konstruktivno, pa će, u skladu sa tim i biti učesnik međustranačkog dijaloga koji počinje i u njemu dati svoj puni doprinos.

 

Senada Kalić

Podeli