Sport

Četvoro novopazarskih atletičara na pripremama reprezentacije Srbije u Ulcinju

Selektor atletskih selekcija Srbije Edin Zuković odredio je spisak reprezentativaca za pripreme u Ulcinju i Baru, a u grupi mlađih juniorki i juniora nalaze se i Novopazarci Saima Murić, Lenka Nikolić, Mejra Mehmedović i Nikola Mijailović.

“Imaće odlične uslove za rad u našim tradicionalnim bazamana na crnogorskom primorju, gde će biti maksimalno poštovane sve epidemiološke mere. Verujem da će atletičari u Baru i Ulcinju napraviti sve što je neophodno kako bi spremno dočekali sezonu na stazi. Nadam se da će takmičenja biti održana po predviđenom kalendaru”, rekao je Zuković.

Među reprezentativcima nema najboljeg atletičara Srbije za prošlu godinu Elzana Bibića, kojem su tokom nedavnih priprema u Antaliji operisana creva.

“Oporavlja se brže nego što su mnogi pretpostavljali. Angažovani su vrhunski lekari i mislim da će Bibić na stazu mnogo ranije nego što su neki od njih predviđali. Sezona je izazovna za njega, ali nadam se da će je spremno dočekati”, naveo je Zuković.

“Očekujem da će biti akter Letnjih olimpijskih igrama u Tokiju, a da će na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Bergenu osvojiti sjajniju medalju od bronze sa prethodnog šampionata u Jevleu”, dodao je on.

Pripreme reprezentativaca Srbije u Ulcinju i Baru na programu su od 16. do 30. aprila.

 

Podeli