Reintegracija: Ponovo pokrenute besplatne radionice za decu

Posle vi┼íemese─Źne pauze, uslovljene pandemijom korona virusa, ponovo su pokrenute besplatne radionice za decu u okviru projekta podr┼íke reintegraciji u Srbiji. Projekat finansira nema─Źko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a realizuje ga organizacija IDC u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sand┼żaka ÔÇô SEDA┬ái┬áMuslimanskim humanitarnim dru┼ítvom Merhamet ÔÇô Sand┼żak ,┬áa uz podr┼íku┬áGrada Novog Pazara i┬áop┼ítina Tutin┬ái┬áSjenica.

Kroz ovaj program do sada je vi┼íe od 1.426 dece i mladih poha─Ĺalo besplatne radionice koje su im vi┼íestruko pomogle kako u savla─Ĺivanju ┼íkolskog gradiva, tako i u razvoju kreativnih ve┼ítina i u─Źenju jezika.

Glavni cilj je pru┼żanje obrazovne i podr┼żavajuc╠üe uloge povratnicima radi bolje reintegracije u njihovim lokalnim zajednicama, uz podr┼íku i ┼íiroj zajednici. Radionice su besplatne i organizuju se uz po┼ítovanje svih propisanih pravila i procedura, u skladu sa trenutnom epidemiolo┼íkom situacijom.

Edukativne radionice za decu odr┼żavaju se vikendom u dobrosusedskim klubovima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, koji su otvoreni u okviru projekta podr┼íke odr┼żivoj reintegraciji u Srbiji, a prijave se vr┼íe li─Źno.

S. Lj.

https://youtu.be/asVcGc2YUu0

Podeli