Šaka ovog ORAŠASTOG PLODA zameniće sve lekove protiv bolova u glavi

Bolovi u glavi mogu biti nesnošljivi, posebno ukoliko su česti i čini se da bol ne prolazi iako se kljukamo tabletama

Glavni sastojak jedne od najpoznatijih tableta za glavu, aspirina, je salicin. Iako svi znamo da j aspirin najdelotvorniji lek za bol u glavi, manje je poznato je da tu supstancu sadrži jedan poznati orašasti plod koji je svima lako dostupan – badem.

U nedostatku boljih rešenja usled učestalog bola u glavi, ljudi posežu za tabletama koje bi trebalo da u kratkom periodu uklone ili ublaže. Međutim, često se događa paradoks, nakon nekog vremena gutanja tableta, naše telo više ne reaguje i bol ne nestaje.

Osim što će vam ovi orašasti plodovi smanjiti glavobolju, dobri su za organizam jer sadrže i visok nivo magnezijuma koji je bitan za bolji protok kiseonika u krvi u organizmu

Salicin je ključni sastojak apsirina, ali ovu supstancu sadrži i badem. Badem je prirodni aspirin, a što je najbolje, od ovog leka nma nuspojava.

Šaka badema vrlo će lako zameniti vaše tablete protiv bolova jer badem sadrži salicin u velikim količinama. Osim što će vam ovi orašasti plodovi smanjiti glavobolju, dobri su za organizam jer sadrže i visok nivo magnezijuma koji je bitan za bolji protok kiseonika u krvi u organizmu.

 

 

Izvor: Novosti Magazin

Foto: Pixabay

Podeli