DruštvoVesti

Gradonačelnik Biševac demantovao neistine koje iznose pojedinci

Konferenciju za medije danas je održao prvi čovek Novog Pazara, Nihat Biševac. Kako je rekao, novinere je okupio da bi građanima Novog Pazara potvrdio istinu koja im je poznata, i tako stao na put kontinuiranim napadima od strane pojedinaca na njega, Gradsku upravu i njegove saradnike, a u kojima se iznose neistine.

Gradonačelnik je rekao da ne samo što su napadi učestali već se orkestrirano iznose teške neistine. Biševac je rekao da ga čudi i žalosti da je sada predmet napada i odluka koju je doneo već tokom prve godine na poziciji gradonačelnika, a da u Novom Pazaru novac umjesto pjevačima ide djeci iz ugroženih kategorija.

“Jednu od zadnjih neistina izneo je u Skupštini Srbije narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja, Jahja Fehratović. On je rekao u Skupštini, “da je Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila da su samo gradonačelnik Novog Pazara i Gradsko veće bez ikakvih normalnih rešenja, iz Centra za socijalni rad nenamenski potrošili 1.700 hiljada dinara. Ja mogu da shvatim da napadaju mene, gradonačelnika ovog grada, ali ne mogu da shvatim da napadaju Centar za socijalni rad. Mi smo ponosni načinom na koji oni posluju. Za svoj rad su dobili i priznanje 2017. godine. Oni rade u otežanim uslovima, manje radnika imaju nego što je potrebno. Ulažu maksimalne napore tokom rada i ja im zahvaljujem na požrtvovanosti u radu sa našim sugrađanima, socijalno ugroženim stanovništvom. Kada je Fehratović pomenuo ta sredstva, to su sredstva koja Grad izdvaja za jetime, odnosno decu bez roditeljskog staranja, decu sa smetnjama u razvoju i samohrane roditelje i to su dodatna sredstva koja oni dobijaju, jer je tradicija postala od 2016. godine, da njima dajemo novac umesto da dovodimo pevače i organizujemo doček Nove godine. Tim davanjima obuhvaćena su 492 korisnika iz pomenutih kategorija. Samo u prošloj godini izdvojili smo za njih 2 miliona i 460 hiljada dinara. Sve ovo iznosim samo zbog istine. Nama koji kreiramo politiku grada najvažnije je i najviše je stalo da vodimo računa o socijalno ugroženom stanovništvu. Mi izdvajamo sredstva za Centar za socijalni rad, kada se spominju neki spiskovi, da pojasnim da su to spiskovi koje nama dostavi Centar za socijalni rad sa decom koju sam spomenuo i to samo da im kupimo paketiće i uručimo pare koje su predviđena za doček Nove godine. To je jedina istina, nema nikakve diskriminacije. Jedina zamerka DRI je da je napravljen propust jer je umesto zasebnih rešenja Centar, zbog nedostatka vremena i obimnosti posla, doneo jedno zajedničko rešenje o jednokratnoj socijalnoj pomoći nabrojanim kategorijama”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Biševac je rekao da je ponosan na tu odluku koju je doneo već tokom prve godine na poziciji gradonačelnika, mnogi u regionu su preneli vest da u Novom Pazaru novac umesto pevačima ide deci iz ugroženih kategorija a neki su počeli i da slede taj primer, naveo je on.

“I ove godine isto to ćemo učiniti, čak ćemo i povećati iznos kako bi novac darovali i deci sa retkim oboljenjima što do sada nije bio slučaj. O tim mališanima posebno ćemo brinuti kroz budžet za narednu godinu a koji je u pripremi, i to zato što smo mi odgovorni i slušamo građane koji su glasali za predlog, da se osnuje fond za pomoć deci sa retkim oboljenjima sa teritorije Novog Pazara”, rekao je Biševac.

Gradonačelnik Biševac je rekao da mjesta za kritiku uvijek ima, da je kritika od strane opozicije dobrodošla, posebno ona dobronamjerna, ali da kritika i napadi nisu korektni kada se odnose na stvari koje su za ponos, kao što je četvorogodišnje odricanje od dočeka nove godine i usmjeravanja novca na djecu iz kategorija kojima je potrebna naša pažnja i pomoć. Kasnije su primjer Novog Pazara slijedili mnogi i prenosili tu vijest kao najpozitivniji kada je riječ o Novom Pazaru.

On je dodao da neodgovorno ponašanje pojedinaca ima za cilj da destabilizuje ovo područje, da se širi smutnja a među građane unosi nemir, ali da je uvjeren da će građani osujetiti pokušaje da se njima manipuliše.

A. N.

Podeli