EkonomijaVesti

Podška ranjivim kategorijama stanovništva u pokretanju sosptvenog biznisa

U okviru projekta ”Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji” raspisan je javni poziv za ekonomsku pomoć u pokretanju sopstvenog biznisa. Pravo imaju da se prijave povratnici, mladi, žene, ali i pripadnici romske populacije. Konkurs za predlaganje sopstvenih poslovnih ideja je do 30.oktobra.

Projekat Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji” je finansiran sredstvima Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.
Nosilac projekta je Radničko-samarićanski pokret (ASB Srbija), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimalnskim humanitarnim društvom Merhamet- Sandžak. Nekoliko aktivnovnosti u okviru ovog programa koji traje dve godine su realizovane, a sledeća je ekonomska podrška za pokretanje sopstvenog biznisa.

Uslovi konkursa i dokumentaciju za prijavu zainteresovani mogu pronaći na na zvaničnim stranicama grada Novog Pazara opština Tutina I sJenice, a i Razvojne agencije za ekonomski razvoja Sandžaka “Seda”.

 

Podeli