”Lavina” za novopazarsku publiku 20. oktobra

Pozorišna predstava ”Lavina”, koju je Regionalno pozorište iz Novog Pazara radilo u koprodukciji sa lazarevačkim Puls teatrom, nakon duže pauze ponovo će biti izvedena za novopazarsku publiku već u utorak, 20.oktobra. Inače, sa ovom predstavom Novi Pazar će se prvi put predstaviti 1. novembra na Pozorišnom festivalu ”Joakim Vujić” u Vranju.

U pitanju je predstava koja je za kratko vreme osvojila i međunarodnu publiku. Onda se desila korona pandemija i zaustavila brojna gostovanja, ali i planirane reprize u Novom Pazaru. Naredne nedelje, u utorak od 20h, ”Lavina” će ponovo biti na sceni novopazarskog Kulturnog centra.

”Čuvena pozorišna predstava Lavina, koju smo radili u kooprodukciji sa Puls teatrom iz Lazarevca je osvojila srca publike širom Novog Pazara, pa mogu reći i širom naše zemlje. Poslednje igranje predstave bilo je u martu u Bursi. Bili smo na Međunarodnom festivalu i predstavljali naš grad, pozorište i našu zemlju. Ljubotelji pozorišta u Novom Pazaru već 20. oktobra imaju priliku da pogledaju ovu predstavu”, izjavio je direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

Selektovana među sedam najboljih u Srbiji, ”Lavina” je na takmičarskom repertoaru 56. Pozorišnog festivala ”Joakim Vujić”.

”Prvi put Regionalno pozorište je prošlo sleekciju Festivala ”Joakim Vujić”. U pitanju je 56. Festival po redu, što govori koliko je on značajan i bitan. Negde preko 20-tak predstava iz cele zemlje je bilo selektirano i mi smo prošli u 7 najboljih, i ponosni smo zbog toga”, kaže Muejzinović.

Osim Lavine u pripremi je i nova predstava ”Da li je moguće brate Normane” koja bi premijerno trebalo da bude izvedena početkom novembra. A s obzirom da nesigurna epidemiološke situacije i dalje diktira dinamiku izvođenja predstava i ograničava broj mesta u publici, ulaznice za predstavu ”Lavina”, zainteresovani mogu rezervisati na broj telefona 064 462 77 97.

S.Lj.

 

Podeli