Sport

Novopazarac nastavio šampionski niz: Ademiju prestižna titula u Jagodini

Novopazarski bodibilder, član kluba Warrior gym Dženan Ademi rekao je da je prezadovoljan zbog pobede na prestižnom Jagodina openu, s obzirom da je konkurencija bila žestoka.

“Propustio sam Prvenstvo Bosne i Hercegovine u Kaknju, malo zbog finansija, a i želeo da potpuno spreman odem u Jagodinu. To je naša ‘Olimpija’. Iskreno, nisam očekivao pobedu. Bilo nas je sedmorica u kategoriji. Imao sam i jednog izuzetnog rivala”, rekao je Ademi.

Posle titula u fiziku preko 182 centimetra na Balkanskim kupovima u Knjaževcu i Čačku, kao i zlata na šampionatu poluostrva u rumunskom Drobeta Turnu Severinu, Ademi je u Jagodini nastupio u muškom fiziku za debitante.

“U Jagodini su bili bodibilderi iz 10 država. Organizator je uložio puno novca i posle šampionata Balkana to je najjače takmičenje u regionu. Pravo smo otkrovenje sezone. Ovo je velika stvar za Dženana, naš klub i grad. Cilj je da bodibilding i fitnes popularizujemo na takmičarskom, ali i amaterskom nivou”, naveo je trener Muzafer Čepeljac.

Ademi će sledećeg vikenda učestvovati na Prvenstvu Srbije u Beogradu, a krajem oktobra predstoji i Svetski juniorski šampionat u Targu Murešu, u Rumuniji.

M. Minić

 

Podeli