Sport

Hazbija Hukić: Veliki uspeh u Čačku

Bicklisti Novog Pazara imali su uspešan nastup prethodnog vikenda u Čačku, gde su na šampionatima Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji osvojili sedam medalja, uz još dva zbirna trofeja za Veliku nagradu Čačka.

“U potpunosti smo ispunili cilj. Odličan učinak ostvarili su mastersi u svojim kategorijama, ali i mladi takmičari, koji su tokom cele sezone donosili medalje. Mnoga takmičenja su otkazana zbog pandemije koronavirusa, ali trudili smo se da budemo prisutni na najznačajnijim trkama”, rekao je trener Novopazaraca Hazbija Hukić.

Poletarac Emin Društinac bio je u Čačku drugi na brdu i treći na kriterijumu, dok je u tom uzrastu kriterijumsku trku kao drugoplasirani završio Kaim Murtezić.

Kod mastersa, Esad Hasanović bio je drugi na brdskom šampionatu i treći na kriterujumu, a druga mesta pripala su Mirsadu Rebronji u brdskoj i Slobodanu Cvetiću u kriterijumskoj vožnji.

“Dobro je da sport ostane u nekoj normali u uslovima pandemije. Pronašao sam sebe u rekreaciji i volim da osetim adrenalin. Zdravo smo podnevlje. Imamo talentovanu decu i zahtevne terene, ali u teškim uslovima nije lako sačuvati volju za taj gladijatorski sport”, kazao je Esad Hasanović.

M. Minić

 

Podeli