Sport

Trka kroz Srbiju: Haringu žuta majica, Kolašinac 35. posle dve etape

Biciklista Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovija srce Poljske pobedio je na 160 kilometara dugoj drugoj etapi od Mionice do Požarevca na 60. Međunarodnoj Trci kroz Srbiju, u kojoj je Novopazarac Admir Kolašinac iz regionalnog tima Miks Beograd zauzeo 40. mesto.

Šestorica najboljih zabeležili su vreme od 3:27,38 časova, a Pjaskovi je u sprintu nadmašio Martija Markesa iz španske Kern Farme na drugom i člana kazahstanske ekipe Vino-Astana Motors Matveja Nikitina na trećem mestu.

Najbolji vozač reprezentacije Srbije i u drugoj etapi bio je sedmoplasirani Dušan Rajović sa 1,32 minuta zaostatka za pobednikom, dok je Kolašinac imao kašnjenje od 13,07 minuta.

Žutu majicu najboljeg u generalnom poretku od Rusa iz ekipe Kambodža Romana Majkina preuzeo je peti u drugoj etapi Martin Haring iz slovačkog tima Dukla Banska Bistrica, čije ukupno vreme iznosi 7:35,48 minuta.

Drugi u ukupnom plasmanu je Španac Haime Kastriljo iz Kern Farme sa tri sekunde slabijim vremenom od Haringa, a zaostatak trećeplasiranog Pjaskovija iznosi 1,28 minuta.

Rajović je šesti posle dve etape sa 1,40 sekundi kašnjenja za nosiocem žute majice, dok je Kolašinac 35. sa 17,10 minuta zaostatka.

Osamnaestogodišnji vozač iz Novog Pazara istovremeno je osmi u konkurenciji mladih vozača, uz 4,08 minuta slabiji rezultat od vodećeg u toj konkurenciji Španca Rođera Adrije iz Kern Farme.

U karavanu je ostalo 77 biciklista iz 14 ekipa, koje danas očekuje 200 kilometara duga poslednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada.

Trka kroz Srbiju u zvaničnom je kalendaru Međunarodne biciklističke federacije i ima kategoriju 2,2.

M. Minić

Podeli