Sport

Takmičenja pod znakom pitanja

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je da zbog trenutne epidemiološke situacije njegovi borci treniraju u manjim grupama i da se svi u tom kolektivu pridržavaju preporuka Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

“Vežbamo u izmenjenim okolnostima u sali i teretani, a zaštitna maska je obavezna. Već smo se navikli. Grupe su manje, a termina je više. Potrebno je držati formu, u slučaju da do kraja godine bude takmičenja. Ipak, prioritet imaju zdravlje i bezbednost”, rekao je Dupljak.

Pandemija koronavirusa značajno je uticala na kalendar sportskih dešavanja, pa sezone u kik-boksu gotovo da nije ni bilo.

“Takmičenja nam nedostaju i to najviše najmlađima. Neka prvenstva planirana za 2020. godinu otkazana su i neće ih biti. To važi i za Svetski šampionat za pionire, kadete i juniore, čiji je domaćin u novembru mesecu trebalo da bude Beograd”, naveo je Dupljak.

On je izrazio očekivanje da će do kraja godine biti uslova za održavanje ranije odloženih domaćih šampionata, kao i da će u decembru turski grad Antalija biti domaćin Evropskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji.

“Ako se epidemiološka situacija popravi, razmišljamo i o organizaciji humanitarne revije na otvorenom. O tom, potom. Posledice pandemije koronavirusa su dalekosežne u svim segmentima života i kik-boks klubovi su u ozbiljnom problemu”, zaključio je Dupljak.

M. Minić

Podeli