COVID-19DruštvoVesti

Štab: Situacija mirna, pojačana opreznost zbog početka školske godine

Trenutna epidemiloška situacija u Novom Pazaru, imajući u vidu broj zaraženih koronavirusom, može se okarakterisati kao “blagi predah u odnosu na prvobitno stanje”, rečeno je na sastanku članova Stručno operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Pazara.

Posebna opreznost je neophodna i zbog početka školske godine. Da bi se tendencija smanjenja broja obolelih nastavila, potrebno je strogo se pridržavati propisanih mera zaštite i kontakte svesti na minimum, apeluju iz Štaba.

“Pojačana opreznost neohodna je i zbog predstojećeg polaska dece u školu, a o spremnosti da po prijemu đaka ispoštuju sve mere zaštite (redovna dezinfekcija, fizička distanca i drugo) pisanim putem će se izjasniti direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koji će Školskoj upravi, odnosno Gradskom štabu za vanredne situacije dostaviti detaljnu procenu svojih ljudskih i tehničkih resursa”, saopšteno je iz Štaba.

Operativni tim je zatražio od svih zdravstvenih i drugih ustanova kompletan izveštaj o onome što im je neophodno, kako bi što spremnije dočekali eventualno povećanje broja obolelih i treći talas, koji bi mogao uslediti na jesen.

Kako je saopšteno Operativnom timu je ovom prilkom predočeno da zdravstveni sistem u Novom Pazaru, prema planu delovanja u narednom periodu, a uzimajući u obzir da je reč o regionalnom centru, priprema 500 postelja za Covid pacijente, odgovarajuće zalihe kiseonika kao i dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

Odeljenje za informisanje Gradske uprave Novi Pazar / A. N.

 

Podeli