DruštvoVesti

Medicinska škola “Dva heroja” prestaje da bude Covid bolnica

Usled smanjenja broja pacijenata obolelih od infekcije virusom Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara doneo je odluku o zatvaranju privremene bolnice za smeštaj lica sa blagom kliničkom slikom, koja se nalazila u objektu Medicinske škole “Dva heroja”.

Do preuređenja objekta škole u privremenu bolnicu došlo je nakon proglašenja pandemije u našoj zemlji. Kako je danas odlučio Gradski štab za vanredne situacije, dalju brigu o smeštaju i lečenju obolelih u potpunosti preuzima Regionalni covid bolnica u Novom Pazaru.

U cilju obezbeđivanja uslova za početak školske 2020/2021. godine, osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru biće, po osnovu korišćenja pumpi za dezinfekciju, podeljena i određena dezinfekciona sredstva. Količine natrijum hipohlorida za ovu namenu obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije. Kasarni “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru će, kako je odlučeno na današnjoj sednici, Gradski štab za vanredne situacijr donirati dezinfekcioni tunel, u znak zahvalnosti za svu pomoć koju je Vojska Republike Srbije pružila u borbi za pandemojom virusa Covid 19 na ovim prostorima.

Podeli