PolitikaVesti

Poslanici položili zakletvu, Srbija dobila novi saziv Skupštine

U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta. Zasedanje je održano uz mere zaštite zbog korona virusa.

Time je završen današnji rad parlamenta, a predsedavajuća je navela da će o nastavku zasedanja poslanici biti obavešteni. Predsedavajuća je pre toga konstatovala da je svih 250 uverenja u saglasnosti sa izveštajem RIK-a čime je potvrđne mandat poslanicima.

Zakletva koju su položili poslanici glasi:

“Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!”

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije počela je danas oko 10 časova intoniranjem himne, a sednicom je predsedaala najstarija poslanica Smilja Tišma iz SPS. Predsedavajućem su pomagala četiri najmlađa poslanika Nikola Lazić (SNS), Dubravka Kralj (SPS), Sofija Maksimović (SPAS) i Nandor Kiš (SVM).

Prisutno je 190 poslanika, rekla je Tišma na početku zasedanja i pročitala dnevni red sednice koji podrazumeva potvrđivanje mandata poslanicima i izbor skupštinskog rukovodstva.

izvor: BLIC

Podeli