COVID-19Vesti

U Srbiji preminulo još 11 osoba, 287 novozaraženih

Još 11 osoba preminulo je u Srbiji 12. jula od posledica korona virusa, a od 4.050 testiranih osoba, prisustvo virusa potvrđeno je kod 287.

Na respiratorima nalaze 144 osobe, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 4.091, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od COVID 19 u Srbiji je do sada preminulo 393 ljudi, a stopa smrtnosti iznosi 2,14 procenata.

Červoro preminulih u Nišu

Iz Kliničkog centra (KC) u Nišu prethodno je saopšteno da su u tom gradu 12. jula preminule četiri osobe obolele od COVID 19.

U četiri kovid bolnice unutar KC Niš trenutno se na lečenju nalaze 304 pacijenta, a kod 104 je virus i laboratorijski potvrđen.

Od ukupnog broja pacijenata, osam je u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator. U dečjoj kovid bolnici je na lečenju četvoro dece, navedeno je iz KC Niš.

U Novom Pazaru preminule tri osobe

Koorinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je da su u toj bolnici 12. jula od posledica infekcije korona virusom preminule tri osobe, dve iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice.

“Na bolničko lečenje smo primili 30 građana, čime je ukupan broj pacijenata u ovom trenutku 307. Na respiratorima i neinvazivnoj ventilaciji imamo po četiri pacijenta”, rekao je Đerlek.

“Trenutno držimo ravan krivulje novoobolelih, koja bi na kraju sledeće nedelje mogla da opadne”, dodao je Đerlek.

U četiri kovid bolnice u Vranju ukupano su hospitalizovana 183 pacijenta, kod 111 pacijenata je potvrdjeno prisustvo virusa, a jedan pacijent je preminuo u poslednja 24 časa.

Još dvoje umrlih u Čačku

Dve osobe su preminule u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Čačku, saopštio je čačanski Radni tim za praćenje korona virusa.

U bolnici je smešteno 140 pacijenata, koji imaju korona virus ili simptome, od kojih je osam priključeno na respiratore.

Radio Slobodna Evropa

Podeli