COVID-19DruštvoVesti

JKP “Gradska čistoća” radi u teškim uslovima

U danima pandemije korona virusa gradska komuinalna preduzeća rade punom parom. JKP “Gradska čistoća” u uslovima otežanog rada i smanjenog broja zaposlenih uspeva da pruži sve usluge građanima. Najviše posla imaju Pogrebne usluge zbog povećanog broja sahrana umrlih od korona virusa.

JKP „Gradska čistoća“ trenutno je u letnjem režimu održavanja grada, što podrazumeva mnogo više posla nego zimi, kao što je iznošenje smeća, reciklaža, održavanje javne higijene i mnoge druge usluge. Pored toga, korona virus im je doneo dodatne poslove, kao što je redovna dezinfekcija javnih površina i povećan broj ukopa građana. Kako ističe direktor JKP „Gradska čistoća“, Emin Omerović, za potrebe ukopa građana morali su da angažuju radnike i iz drugih sektora, što zbog broja ukopa, tako i zbog deficita u struci, jer se veliki broj radnika razboleo od COVID-a 19.

Omerović se osvrnuo na komentare na društvenim mrežama- oko navodnog ukopa bagerima, kao i da se usluge ukopa naplaćuju. Te tvrdnje je demantovao i apeluje na građane da se za sva pitanja i nepoznanice obrate nadležnima u JKP „Gradska čistoća“.

Iako postoji deficit u kadru, dezinfekcija svih javnih površina se redovno obavlja i za to su radnici dobro pripremljeni, nakon prvog talasa korona virusa, a kada je neophodno u pomoć im pristiže i vojska Srbije, objasnio je direktor “Gradske čistoće”.

M. J.

Podeli