DruštvoVesti

Vučić: Zviždanje premijerki organizovali svi sem Rasima Ljajića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Novom Pazaru veliki broj novozaraženih korona virusa i da je to donelo brigu i velike probleme ljudima u Novom Pazaru, ali i muku zdravstvenim radnicima, a da je sve drugo deo političke igre.

„Onda su počele da se događaju i druge stvari koje uz to ideu. Politike, fabrikovanja neistina i drugo“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je rekao da je jedna od najboljih bolnica u Srbiji u Novom Pazaru, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratore koje je on odneo u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

„U ovom trenutku imate tri lica na respiratorima. Rade još pet na kiseoničkom modu i ima još tri koja nisu uključena“, istakao je Vučić.

On je rekao da je mnogo više pažnje i empatije moralo da se pokaže prema novozaraženima i da je Ministarstvo zdravlja moralo ranije da reaguje i celu bolnicu bar tri četiri dana ranije proglasi Kovid bolnicom.

Vučić je rekao da ne postoji ništa što je Novom Pazaru potrebno, a da Novi Pazar nema, kao i da je problem bio u manjku lekara, jer je mnogo njih zaraženo, a da danas ide 14 zdravstvenih radnika iz Kragujevca za Novi Pazar.

„Pa bolje ste opremeni nego bila koja Nemačka bolnica, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika“, poručio je Vučić.

On je rekao i da imaju maske, testove i krevete, a da je problem bio u organizaciji, da su to sistemske greške, ali se zbog toga ne može optuživati država.

„Otiđite sad u Novi Pazar i videćete desetine kutija neraspakovane opreme“, rekao je Vučić. On je ocenio da je „sve drugo što se dešavalo ružno i pokušaj političke manipulacije“.

Vučić ne na svom Instagram profilu poručio, da u Novom Pazaru građani Srbije imaju jednu od najboljih, najmodernijih bolnica.

-Imamo svu opremu, uprkos svim neistinama. Izražavam saučešće porodicama i želim da poručim da još 14 lekara i medicinskih sestara kreće iz Kragujevca za Novi Pazar. Molim ljude za veću disciplinu i odgovornost, da se pokaže poštovanje prema ljudima koji žele da obavljaju svoj posao sa puno energije i hvala im na svemu tome što rade.

„Najsmešnije je kada osuđeni narkodileri viču premijerki ‘lopove’. A šta je to ukrala?“, pitao je Vučić.

On je rekao da su jučerašnji događaj – zviždanje premijerki, organizovali svi sem Rasima Ljajića i poručio da neće dozvoliti bilo kome da govori da je užasna situacija u Novom Pazaru.

Vučić je dodao da je najlakše politički zloupotrebiti Novi Pazar i podizati međunacionalne tenzije.

On je rekao da je lista koju vodi pobedila u Novom Pazaru i da je za njih glasao najveći broj Bošnjaka i da neće dozvoliti da neko unese nemire u Novi Pazar.

Vučić je ocenio da je epidmiološka situacija u Beogradu „10 puta teža“ nego u Novom Pazaru.

Izvor: Danas
Preuzela: Senada Kalić
Podeli