Politika

SDA: Održan predizborni skup u Tutinu

Lista „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ održala je na trgu „Šemsudin Kučević“ u Tutinu veliki predizborni skup pred više od 7.000 ljudi, stoji u saopštenju te stranke.

Na skupu su se prisutnima obratili predsjednik Stranke i nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin, poslanički kandidati Enis Imamović i Selma Kučević, kao i Mirfat Tahirović, predsjednik Ogranka SDA Sandžaka u Tutinu, te predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot, koji su ujedno i kandidati na listama Stranke za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore zakazane za 21. jun.

Na skupu je prikazan i jedan od predizbornih govora rahmetli Šemsudina Kučevića iz 2016. godine na tadašnjem Centralnom predizbornom skupu u Novom Pazaru, a koji je ostao upamćen u cijelom Sandžaku po porukama koje je prenosio, kako je uvijek isticao, sa ponosne Pešteri.

Predsjednik Ugljanin je u svom obraćanju rekao da Bošnjaci znaju šta su prava građana Sandžaka i prava Bošnjaka kao naroda, te da umeju ta prava i da ostvare. On je pozvao prisutne da u nedjelju to i potvrde svojom podrškom jedinoj bošnjačkoj listi na predstojećim izborima.

„Ako nas na izborima i ostali podrže kao što vi podržavate autonomiju, imaće je. Kada mi pobedjujemo svi dobijaju i svima će biti bolje.“, – bila je jedna od ključnih poruka predsjednika Stranke i nosioca liste dr. Ugljanina.

Ostali govornici su u svojim obraćanjima predstavili program i osnovna načela za koja se će se zalagati SDA Sandžaka, te u svojim izlaganjima istakli zalaganje za specijalni stutus Sandžaka i poboljšanje životnog standarda Bošnjaka Sandžaka.
sda .rs

Podeli