Sport

Darko Kostić novi trener košarkaša Novog Pazara

Košarkaški trener Darko Kostić predvodiće naredne sezone ekipu Novog Pazara, rečeno je danas u tom klubu.

“Mišljenja su nam se podudarila. Kostić je mlad, ambiciozan i posvećen stručnjak. Našem dosadašnjem treneru Olivera Popovića zahvalni smo na svemu što je napravio s klubom u poslednje dve sezone”, rekao je generalni sekretar Pazaraca Džemil Imamović.

Kostić, koji ima 41 godinu, prošle sezone bio je trener Vršca, a prethodno je vodio bugarski Akademik iz Plovdiva i OKK Beograd.

Novi Pazar je prošle sezone ispao iz ABA 2 lige, ali se spekuliše da bi od rukovodstva regionalnog takmičenja taj klub mogao da dobije specijalnu pozivnicu za sezonu 2020/21.

“Ako dobijemo pozivnicu, sigurno je da ćemo pokušati da napravimo što bolju ekipu. Teško je na dva fronta. Prošle sezone bili smo četvrti u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), ali poslednji u ABA 2”, naveo je Imamović.

“Još je rano da govorimo o ambicijama. Što se igračkog kadra tiče, želimo da pre svega zadržimo Pazarce Tarika Brunčevića, Altina Islamovića, Asmira Numanovića i Džejlana Muratovića”, dodao je on.

Imamović je otkrio i da je u toku formiranje klupske filijale, u kojoj bi naredne sezone kroz igranje u Drugoj regionalnoj ligi Zapad trebalo da stasavaju kadeti i juniori Novog Pazara.

M. Minić

Podeli