DruštvoVesti

ORA 2020 počinje u četvrtak

Omladinska radna akcija 2020.godine počinje u četvrtak, a okupiće veliki broj Novopazaraca. U planu je da veliki broj lokacija bude očišćen, a akcije će se uglavnom odnositi na uređenje rečnih korita.

Novopazarka Emina Skarep ove godine učestvovaće u Omladinskoj radnoj akciji. Želja joj je kako kaže da da svoj dorpinos u očuvanju životne sredine.

“Ja sam se priključila jer želim da dam doprinosu u očuvanju životne sredine, pozivam sve građane da nam se priključe, kako bi naš grad bio što čistiji”, rekla je Skarep.

Komandant Omladisnke radne akcije Nedžad Eminović kaže da su u toku pripreme za ovaj događaj, koji je zbog situacije sa korona virusom ove godine lokalnog karaktera. Eminović se nada da će akcije biti uspešno sprovedene.

“Pripreme za omladinsku radnu akciju su pri kraju. Škola je prirpemljena dezinfikovana, a kao što smo I ranije govorili, tu će biti samo organizovana, neće biti smeštaja ove godine. Definisali smo lokacije i one će se uglavnom odnositi na čišćenje rečnih korita”, rekao je Eminović.

Podela uniformi za ORA 2020 biće u sredu od 17h u prostorijama OŠ Stefan Nemanja.

Početak akcije planiran je u četvrtak, a svečano otvaranje je zakazano za 11 sati.

Akciju će osim poptredsenika Vlade i ministra Rasima Ljajića otvoriti i Zlatica Broz unuka Josipa Broza Tita.

Tokom vikenda naselje “Laki i Bane” posetili su brigadiri Novopazarske brigade veterana.

 

Podeli